duminică, 22 mai 2011

Cand treaba e de mantuiala


 A devenit tipic la noi un lucru. De fiecare data cand se face o lucrare frumoasa de asfaltare sau pavaj, atunci cand totul e gata si frumos (Doamne ajuta sa si tina), se intampla neaparat ca unul din furnizorii de gaz, curent sau apa sa-si aminteasca ca ar avea nevoie sa schimbe o teava, sa repare oarece cabluri si alte asemenea. Buuun! Asta e, daca in administratia noastra proiectele se fac dupa ureche si fiecare cu bagajul lui cum se mai spune, tot asa o sa fie si in continuare. Ideea e ca in urma sapaturilor efectuate ramane o groapa pe care muncitorii o astupa zeflemist cu pamant si eventual pietris si gata treaba. Teoretic, conform legislatiei, societatea ce a efectuat lucrarile are datoria de a aduce suprafata respectiva la stadiul ei anterior, mai explicit sa asfalteze sau sa puna pavele asa cum a fost anterior. Ori ca au un departament care se ocupa cu aceste lucrari ori ca au un contract cu serviciul primariei sau altcineva, nu are importanta. Important e cum realizeaza acest lucru. Va spun eu...DE MANTUIALA. Adica toarna o mana de asfalt ieftin sau batucesc rapid pavelele cu calcaiul si gata treaba. Cine ii verifica? Nimeni! Deseori am facut sesizari in acest sens, fiind tipul cetateanului incomod, ma roade treaba asta. Ca sa si recunosc au avut ecou sesizarile mele si oarecum au avut un rezultat multumitor. Iata ca azi m-am decis, dupa aproximativ 1luna de asteptare in eventualitatea intrevederii unei oarece actiuni din partea Corpului de control al Primariei, sa aduc la cunostinta stimabililor situatia pavajului de pe esplanada din spatele Halei Centrale. Gaurile provocate in urma surparii se datoreaza unor lucrari care s-au efectuat acum ceva timp acolo. Locuind in zona trec aproape zilnic deci vorbesc in cunostinta de cauza. Intr-una din gropi iti intra lejer mana pana la cot deci nu e de gluma mai ales ca acolo se joaca foarte multi copii. Am trimis prin urmare o sesizare Primariei, astept ecoul si bineinteles ca va voi tine la curent. Hai asfaltare!!!!!

vineri, 20 mai 2011

Lectia de stil a Primariei

Nu de multa vreme au aparut prin oras, in mai toate locurile mai mult sau mai putin intitulate parcuri, aceste...amenajari din fier forjat deasupra bancilor. Initial am crezut ca au plantat in spatiul verde din spate ceva plante agatatoare care vor face un frumos acoperis natural ideal pentru un pic de umbra vara. Mi se parea genial si foarte ... ECO. Insa, trecand saptamanile am realizat ca nici urma de plantute agatatoare, de rochita randunicii sau de regina noptii pe aceste suporturi iar satisfactia de pana acum mi s-a transformat in consternare. La ce bun aceste...pseudo-pergole?  Deci, plante verzi pe ele nu, umbra nu, care le e rostul? Pur decorativ? Nu stiu gusturile altora dar facand referire doar la al meu, le gasesc seci si inutile acum. Asadar nu poate sa nu ma roada ciuda gandindu-ma ca a mai aparut un lucru inutil platit din bani publici, implicit ai mei. Sunt curioasa unde si-a cultivat gustul exquise primarul nostru Nichita in materie de parcuri si amenajari.

miercuri, 18 mai 2011

7 lucruri care ma enerveaza

  1.  Soferii care arunca gunoaie din mers, chiar si un simplu muc de tigara si implicit pe toti cei care ii auzi criticand "curatenia" de la noi si civilizatia altora. Oare  la noi cade din cer? Pe multi dintre ei i-am vazut aruncand gunoaie jos cu explicatia..: "Si asa face toata lumea doar nu o sa schimb eu ceva!"
  2. "Clanul" mamicilor de la gradinita si scoala care au mereu initiativa de ..." Trebuie sa-i luam un cadou Doamnei!", initiativa prin care puncteaza sus si tare ...CINE a dat si CINE nu. Sa nu care cumva sa uite Doamna cui sa zambeasca mai mult si cine sa spuna poezia de inceput la serbare.
  3. Vecinii care locuiesc la parter si care...automat sunt propietari pe uscator, boxa sau orice alta dependinta iar din aceeasi categorie ma enerveaza enorm blocarea usii din spate a oricarei scari de bloc.
  4. Capacul ridicat de la toaleta:)
  5. Matusile si cumetrele cu superstitiile si leacurile babesti, descantece, deochi si alte OZN-uri
  6. Senzatia de "Deranjezi" pe care o am in fata mai tuturor functionarilor de la stat din orice domeniu atunci cand te infiintezi la ghiseu cu diverse, ca si cum e un mare favor faptul ca iti raspund si deja pui prea multe intrebari.
  7. Din aceeasi categorie face parte , referitor la administratia noastra, statul la coada ptr a lua un bon de ordine de stat la o alta coada, plimbatul pe la 3 etaje , 5 usi si amanarea in final pe ...luni. 
Aceasta este o leapsa preluata de pe site-ul Mihaelei Anghel, pe care o citesc cu placere si care m-a provocat sa-mi mai creez un blog. Va invit si pe voi!